Homlokzat szigetelés

A külső homlokzati szigetelés olyan eljárás, amely során különféle anyagokat és technikákat alkalmazunk annak érdekében, hogy a ház homlokzata hatékonyan ellenálljon a hőveszteségnek. A szigetelés fontos szerepet játszik a lakóépületek energiahatékonyságának növelésében és a belső környezet komfortjának javításában.

A szigetelési folyamatról bővebben:

A szigetelési folyamat magában foglalja a megfelelő szigetelőanyag kiválasztását és alkalmazását a ház homlokzati felületein. Ez az anyag lehet például kőzetgyapotból készült hőszigetelő panelek vagy polisztirolból készült lapok, a rendszerhez tartozó speciális ragasztó habarcs, vagy egyéb speciális szigetelőanyagok. A homlokzat szigetelés során a szigetelőanyagot általában dűbelekkel és ragasztóhabarccsal rögzítjük a homlokzati falra, majd üvegszövet hálóval és ragasztóhabarccsal erősítjük meg a felületét és / vagy vakolóanyaggal fedjük.

A homlokzat szigetelés célja

A homlokzat szigetelés célja, hogy csökkentse a hőátbocsátást a falakon keresztül, ezzel minimalizálva a hőveszteséget és csökkentve a fűtési és hűtési költségeket. Emellett segít megelőzni a nedvesség és pára bejutását a falakba, amelyek károsíthatják a szerkezetet és növelhetik a penész és gomba kialakulásának kockázatát.

A homlokzat szigetelés nagyban hozzájárul a zöld építészet elveinek megvalósításához, mivel segít csökkenteni az épületek ökológiai lábnyomát. Az energiatakarékosabb épületek csökkentik az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását és elősegítik a fenntarthatóbb életmód elterjedését.

Kérjen ajánlatot az alábbi gombra kattintva!